Банер
Банер
Банер
Брой прегледи на съдържанието : 141468
Home Събития национални ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ В МЛАДОСТ на „Ин Витро АГ Медицински Център Димитров”

PostHeaderIcon ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ В МЛАДОСТ на „Ин Витро АГ Медицински Център Димитров”

На 18 септември 2013 в кв. Младост 1 в присъствието на официални представители на Голяма Столична Община, Министерство на Здравеопазването, Фонд по Асистирана Репродукция,  Българската асоциация по стерилитет, много колеги и гости, беше официално открита новата модерна клиника на  „Ин Витро АГ Медицински Център Димитров”.

 

 

Първият „Ин Витро АГ Медицински Център Димитров” е създаден през 1995 г. от д-р Йосиф Димитров -  член на екипа, реализирал първото успешно инвитро оплождане в България през 1987 г., един от активните внедрители на методите за асистирана репродукция в България.

 

Д-р Йосиф Димитров е член на екипа, реализирал първото успешно инвитро оплождане в България през далечната 1987.

Зам. председател на Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве.
С личното участие на д-р Димитров в България са родени над 600 бебета ин витро.

Клиниката е специализирана в лечението на всички форми на женски и мъжки инфертилитет и криоконсервация на репродуктивни клетки и тъкани, както и стволови клетки. В центъра работят висококвалифицирани специалисти с академични степени и дългогодишен професионален опит, многократно специализирали във водещи световни клиники.

Медицинският център на д-р Димитров е единственият български център, oдобрен за член на международната асоциация на ин-витро клиниките „APART” (International Association of Private Assisted Reproductive Technology Clinics and Laboratories).

Квалифицирани учени – ембриолози, сертифицирани от Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология, са част от екипа на Центъра, което способства за разрастването на дейностите по криобанкиране на човешки стволови клетки и ембриони.

Важна структура от „Ин Витро АГ Медицински Център Димитров” е функциониращата стволова банка за стокиране на стволови клетки от умбиликална кръв, с което традиционните дейности по криоконсервация на репродуктивни клетки и тъкани получават ново развитие.

В медицинския център от скоро е въведен нов метод за по-успешно култивиране на човешки ембриони -  резултат от двегодишно сътрудничество с немски специалисти.

Вижте повече за новия ин-витро център http://invitro.bg/novini/82-nova-in-vitro-tehnologiya-idva-u-nas